10 raons per esborrar un tatuatge

10 raons per esborrar un tatuatge

Fins quan un tatuatge és el teu company de viatge?

Estimat lector, si has arribat fins aquesta entrada és molt possible que estiguis tatuat. Aquest escrit és tant per als que volen treure un tatuatge com per als que estan pensant fer-se un.

L’art corporal ha estat present en la humanitat des dels més antics. A Egipte les dones es tatuaven amb pigments de henna com a símbol de la fertilitat. Els celtes i els germànics es tatuaven per anar a la guerra. I en la nostra societat a l’edat mitjana l’església no ho veia amb bons ulls. Sense entrar a valorar els motius per a tatuar-se, en els últims anys s’ha convertit en una moda creixent.

Aquest fenomen ve en conseqüència acompanyat d’un nombre en augment dels interessats en esborrar un tatuatge. Així ho hem experimentat en la nostra clínica amb un augment creixent d’interessats en eliminar un tatuatge i que acudeixen a la nostra consulta per informar-se sobre com treure un tatuatge amb làser sota la supervisió de professionals mèdics.

També ho veiem reflectit en l’increment en recerques del terme tattoo a Google Trends.

A continuació us enumerem alguns dels motius pels quals molts dels nostres pacients s’animen a prendre la decisió:

  1. Un mal tatuatge. Un dibuix tatuat per un tatuador inexpert o una paraula mal escrita.
  2. Per avorriment. T’ho vas fer senzillament perquè t’agradava. No significava res. Però després de veure-ho cada matí després de molt temps … t’has cansat d’ell.
  3. El tatuatge s’ha difuminat. Potser la tinta no és de la millor qualitat o alguns colors han anat perdent el seu vigor original amb el temps.
  4. Has trencat un vincle amb algú. Vas creure trobar la teva mitja taronja, però l’amor et va fallar i ara necessites esborrar-lo de la teva pell.
  5. Ha deixat d’agradar. Quan t’ho vas fer segurament et senties molt orgullós d’ell i t’agradava molt. Potser el teu et vas fer el teu propi disseny. Però després de veure-ho cada dia durant molt de temps has canviat d’opinió i ja no t’agrada.
  6. El tattoo perjudica la teva carrera professional. És veritat que hi ha moltíssima gent tatuada. No obstant això és en els últims anys quan aquesta tendència ha agafat més força. Les empreses necessiten un temps per interioritzar-ho en la seva cultura i per això és possible que per a alguns treballs o oficis no sigui ben vist.
  7. Ha deixat de tenir un significat per a tu. Hi ha experiències que ens marquen. Però tots experimentem canvis en la nostra vida i hi ha moments en què oblidem o passem a relativitzar el viscut. És possible que sota aquestes circumstàncies un tatuatge que tenia algun significat deixi de tenir sentit.
  8. Et vas fer el tatuatge per temes estètics i ara ja no combina amb la teva roba. Les persones evolucionem, i també els nostres gustos a l’a hora de vestir.
  9. A la teva parella no li agrada i t’ha convençut. Els tatuatges estan cada vegada més introduïts en la nostra societat. Però com la Pepsi i la Coca-Cola hi ha qui mai canviarà d’opinió. Si a la teva parella no li agraden els tatuatges, és possible que t’hagi convençut per esborrar-los.
  10. Ja no et queda com quan tenies 18 anys. Envellir és un procés natural. Amb els anys la pell va perdent tensió i s’arruga. I potser aquell impressionant tatuatge que et vas fer en el seu moment avui s’ha deformat per efecte de l’envelliment de la pell. Pot ser que hagis pensat en redefinir la silueta del tatauje. Encara que una altra opció és optar directament per eliminar el tatuatge.

Hi ha algun motiu que t’agradaria incloure a la llista? Afortunadament, la ciència mèdica i el làser han evolucionat fins al punt de permetre esborrats totals o molt satisfactoris de l’art corporal. Vols el teu esborrar un tatuatge?

Altres escrits que et poden interessar