Ginecomastia (cirurgia mamària masculina)

La ginecomàstia fa referència a l’augment del volum mamari en els homes.

Aquest trastorn repercuteix molt negativament en la imatge d’un home ja que no solament perjudica el seu físic sinó que a més li dóna una imatge femenina.

La ginecomàstia pràcticament es resol a través d’una petita incisió periareolar inferior o per una incisió en el costat, per on es pot extirpar el greix i glàndula mamària.

Es realitza gairebé sempre sota anestèsia general i 1 dia d’ingrés.

El resultat

El resultat és molt gratificant i immediat encara que cal portar una faixa toràcica en el post operatori per minimitzar el risc d’hematomes i afavorir la retracció cutània.

El resultat final depèn en molt alt grau de la capacitat d’adaptació de la pell quan s’ha retirat el volum que està sota, per la qual cosa cal esperar mesos per veure el resultat definitiu.

Es veuran les cicatrius?

Solament durant els primers 2 o 6 mesos. Després en general són imperceptibles.

Quedaré totalment pla?

Hi ha tres factors que influeixen en el resultat final:

  • Primer cal deixar l’àrea del tòrax en sintonia amb la resta del cos. Si es treu molt mes del que hi ha al voltant, com a resultat es veuran dues grans depressions, antinaturals i poc estètiques, per la qual cosa en ocasions i en pacients amb sobrepès NO CONVÉ quedar plànol. Mentre mes prim s’està millor serà el resultat.
  • Segon, cal treure tot el volum necessari per quedar harmònic amb la resta del cos, i això depèn del cirurgià i és per tant manejable.
  • Tercer, hi ha un factor en el resultat final que no depèn del pacient ni del cirurgià, que és la capacitat de la pell de retreure’s i adaptar-se a la nova situació. Si hi ha massa pell o aquesta no és suficientment elàstica, el resultat, encara que millori moltíssim, pugues no ser perfecte i necessitar de temps o un retoc.

Em poden crèixer de nou?

No. Les mames soles no poden tornar a desenvolupar-se si s’han extirpat en gairebé la seva totalitat, però si es pugen molts quilos, l’àrea mamària també s’engreixarà com la resta del cos.

Contacte

Benvolgut pacient,

Contacta amb nosaltres i estudiarem quines opcions de tractament s’adapten més a les teves característiques.

Estem a la teva disposició per les vies habituals de contacte.

Floating Review Template1
4.3/5