Reconstrucció de mames

La mama, com qualsevol òrgan, està subjecta a problemes de càncer o malformacions congènites. En aquests casos és la cirurgia reconstructiva la que retorna la mama a la pacient.

Cada pacient és diferent i hi ha moltíssims factors que influeixen en l’elecció de la tècnica reparadora, des dels grans penjolls microcutanis en què s’utilitza un múscul de l’abdomen per recrear una mama amb pell i greix abdominal fins als simples expansors cutanis amb implants.

L’elecció de la tècnica és un procés molt personalitzat.

La reconstrucció de la mama és un procediment seqüencial en el qual són necessàries diverses intervencions per aconseguir que una mama no sigui solament un embalum, sinó que se sembli a una mama i tingui areola i mugró.

En la majoria dels casos, després cal realitzar una intervenció en l’altra mama per donar certa simetria.

Les malformacions mamàries són també tractables combinant algunes tècniques, i casos tan complexos com les mames tuberosas amb asimetria poden tractar-se amb èxit i proporcionar a la pacient uns sins de característiques normals.

Quina tècnica em recomana?

La resposta a aquesta pregunta solament és possible després d’una exhaustiva exploració física i història clínica a més de concretar les expectatives de la pacient, la seva manera de vida i necessitats.

En general, la detecció del càncer de mama és cada vegada mes precoç i la col·laboració amb els ginecòlegs mes estreta amb el que es poden planejar la reconstruccions immediates.

Del resultat de la cooperació en la mateixa intervenció, les mastectomies són millors igual que les incisions i en el mateix acte es col·loca un expansor.

Sempre que es donin les condicions, la reconstrucció amb expansor tissular és la mes recomanable.

Què significa tenir un expansor?

És una pròtesi inflable.

Cal acudir almenys 1 vegada per setmana a la consulta durant 2 o 3 mesos per anar omplint l’expansor fins al volum desitjat.

Després cal esperar al fet que la pell s’adapti i guanyi elasticitat (al voltant d’un altre mes) i procedir sota anestèsia general a una altra intervenció en la qual es retira l’expansor i es col·loca la pròtesi definitiva.

Què passa si se’m treu un múscul?

Les tècniques que s’usen basades a moure un múscul del seu lloc original per portar-lo a una altra zona, s’usen perquè aquest múscul en concret no és imprescindible i es pot portar una vida normal sense que estigui.

Ara bé en el cas del TRAM en què ens portem el múscul recte anterior de l’abdomen, pot aparèixer feblesa muscular en l’abdomen per sota del melic i arribar a aparèixer una hèrnia (encara que es prenen mesures per a això).

En el cas de mobilitzar el dorsal ample solament es notaria certa feblesa en practicar esport en els quals fos important (natació, rem…). Pero no en la vida normal.

Què vol dir una complicació de la microcirugía?

Les tècniques microquirúrgicas són altament sofisticades i encara que manejades per un expert són molt segures i tenen avantatges addicionals, estan subjectes a majors i diferents factors de risc que les clàssiques i qualsevol complicació a nivell sanguini o de la sutura dels gots pot provocar necrosi parcial o total de la mama reconstruïda.

Contacte

Benvolguda,

Contacta amb nosaltres i estudiarem quines opcions de tractament s’adapten més a les teves característiques.

Estem a la teva disposició per les vies habituals de contacte.

Floating Review Template1
4.3/5