Reducció de mames

La reducció mamària, malgrat les cicatrius que deixa és una cirurgia altament gratificant.

Redueix el volum de la mama i la col·loca en el seu lloc.

La hipertròfia mamària o la gigantomastia (cas extrem) provoquen no solament una imatge antiestética en el bust, sinó que a més donen o exageren la sensació de sobrepès perjudicant la imatge en el seu conjunt. A més l’excés de pes en el tòrax repercuteix molt negativament sobre la columna cervical accelerant el desgast vertebral i provocant dolor en la columna i espatlles.

La reducció mamària corregeix o millora tot això. Es realitza sota anestèsia general i requereix 1 dia d’ingrés.

Té una recuperació molt ràpida.

La millora és immediata.

Queden moltes cicatrius?

Si, queden unes cicatrius al voltant de l’areola i en forma d’ancora. Aquestes cicatrius amb el temps, al voltant d’un any solen dissimular-se molt, però sempre seran visibles. Durant el primer any les cicatrius passen per diverses fases, i entre el 2º i 6º mes solen ser bastant notables i requerir de tractament amb cremes o pegats.

Tregui'm tot el que pugui

Moltes pacients, fartes de carregar amb un sobre pes en el tòrax que causa molèsties i dolors, sol·liciten quedar amb mames molt, molt petites. Com en el cas de l’augment de mames.

Puc portar sostenidor amb cèrcol?

Les primeres 2-3 setmanes les ferides en el solc submamari estan molt recents i cèrcol podria arribar a ser molest o doldre, però tan aviat com es toleri, no solament es pot portar sinó que és convenient portar-ho les 24 *hrs ja que la pressió del cèrcol sobre la cicatriu és molt beneficiosa perquè aquesta no es faci gruixuda. Una manera de cuidar el pit és a més de les cremes, portar sempre sostenidor, fins i tot per dormir.

Podré donar de mamar?

Hi ha tècniques com la del pedícul inferior que solen deixar bastant quantitat de glàndula mamària encara adherida a l’areola i mugró, i capaç per tant de produir llet, però en general no cal esperar una gran capacitat per produir llet.

El postoperatori és dolorós i llarg?

No. Al contrari de la mamoplastia d’augment on en ocasions cal desenganxar el múscul pectoral (és el que fa mal), en aquest cas molt ràpid es nota la disminució del pes i la no tibantor. En no tocar el múscul, solen haver-hi molèsties per la inflamació però poc o cap dolor.

Contacto

Benvolgut/da pacient,

Contacta amb nosaltres i estudiarem quines opcions de tractament s’adapten més a les teves característiques.

Estem a la teva disposició per les vies habituals de contacte.

Floating Review Template1
4.3/5