Del Titanic a la Ecografia Facial

La història del vaixell més famós és coneguda per tots. Sabies que hi ha una relació entre el Titanic i la Ecografia Facial?

Després de l’enfonsament del transatlàntic a l’abril de 1912, es va veure la necessitat de detectar objectes sota l’aigua per evitar una nova catàstrofe. 

Va ser llavors quan el físic i matemàtic anglès Lewis Fry Richardson va pensar que seria una bona idea utilitzar ecos ultrasònics per a aquesta fi.

Quan es crea una ona sonora i es reflecteix sobre una determinada substància, genera un ressò que torna cap al seu emissor. Basant-nos en les diferències entre l’ona sonora inicial i la rebotada, podem obtenir informació valuosa.

Una idea enginyosa que va veure el seu desenvolupament durant la Primera Guerra Mundial (1914-1918) per intentar detectar submarins enemics. I que a la Segona Guerra Mundial, va donar lloc a l’invent del sonar.

Després de dècades d’investigació, l’aplicació dels coneixements dels ultrasons a la medicina juntament amb la informàtica van donar lloc a l’ecografia.

Un procediment que en el cas particular de la medicina estètica fem servir com la tècnica diagnòstica de l’ecografia facial.

Què ens permet saber l'ecografia facial?

Cada vegada que les ones emeses pel ecògraf es reflecteixen per les diferents regions del nostre organisme s’ocasionen ecos d’ultrasons que són recollits per l’equip per generar imatges.

D’aquesta manera els metges estètics podem obtenir informació crucial per valorar l’enfocament més adequat per a cada pacient.

Com a exemples:

  • Molts pacients s’han sotmès a tractaments de medicina estètica en el passat i no recorden quins materials es van infiltrar a la cara ni on. 
  • En alguns casos, fins i tot es van usar farcits amb materials no permesos a dia d’avui i que hem de valorar per saber quines tècniques aplicar.
  • Poden existir variacions anatòmiques en els recorreguts de vasos sanguinis de la cara que haurem de conèixer.
  • Podem evitar fenòmens com inflamacions i al·lèrgies.
  • Podem fer una valoració objectiva del procés d’envelliment cutani.
  • Podem mesurar el gruix de la pell abans i després d’un tractament.

Unitat d'Ecografia Facial

Per valorar el tractament de medicina estètica més adequat per a cada persona, la Clínica de la Dra. Mercè Campoy incorpora la Unitat d’Ecografia Facial.

Al front, hi trobareu al Dr. Francisco de Cabo.

Estimats pacients,

La Ecografia Facial és una eina molt útil que ens permet disposar de la informació necessària per prendre les millors decisions i realitzar un treball més segur i amb millors resultats.

Estem a la vostra disposició per les vies habituals de contacte.