Unitat de Dermatologia

Si ens preguntem quina és la ciència que estudia la pell com a òrgan, així com les seves característiques fisiològiques en el seu estat normal, o bé les seves característiques patològiques quan està malalt arribarem a la definició de quina és la dermatologia. La dermatologia es defineix en el New Oxford Dictionary of English com la branca de la medicina que tracta el diagnòstic i tractament de les malalties de la pell les mucoses. Així doncs, els dermatòlegs no només tractem malalties de la pell sinó que tractem malalties internes de l’organisme que es manifesten en el tegument cutani, o alteracions que es produeixen per canvis en el medi que envolta

dermatologia

Dermatologia general

Oferim la millor solució a totes aquelles malalties que afecten la pell, el cabell o les ungles.

Des de les infeccions (mol·luscs, fongs, fol·liculitis …) o les malalties inflamatòries (èczemes dermatitis psoriasi, alopècia areata …) fins a la patologia tumoral de la pell (carcinoma, melanoma, lipomes ..)

Diagnòstic precoç i tractament del càncer de pell

El càncer de pell té curació sempre que es diagnostiqui a temps. La realització periòdica de mapes corporals de lunars facilita la detecció de lesions sospitosos de malignitat.

Unitat de hiperhidrosis

La hiperhidrosi focal primària (sudoració excessiva en determinades àrees del cos sense una causa aparent és un problema dermatològic més comú del que sembla. La seva solució va des tractaments tòpics que es poden fer a casa, passant per les injeccions de toxina botulínica, fins a la cirurgia en alguns casos

Novetats en al·lopècia, calvície, caiguda del cabell comú.

L’alopècia androgenètica o calvície comú és la forma més freqüent d’alopècia i afecta tant a homes com a dones. Es deu a l’efecte de les hormones (andrògens) sobre l’arrel del pèl, que actuen bloquejant el seu creixement i fent que cada vegada siguin més fins. A diferència del que molta gent pensa, a la calvície comú no té per què haver-hi una major caiguda de cabell. El que passa és que amb cada cicle capil·lar on es forma un nou cabell, que empeny a l’anterior des de baix, i ho fa caure, el nou pèl és més fi. Al llarg dels anys es van repetint cicles, que fan que el cabell sigui cada vegada més fi fins a esdevenir un pèl microscòpic que no es veu.
Els tractaments per a la calvície comuna han evolucionat molt en els últims anys.

Tractaments clàssics

El minoxidil en un tractament que porta molts anys en el mercat, i la seva eficàcia és moderada, i varia molt depenent de cada persona. Consisteix a aplicar diàriament una o dues vegades una loció o escuma en el cuir cabellut.
Ja fa uns anys es va descobrir que un fàrmac que es donava per a persones amb problemes de pròstata. Frenava la caiguda de cabell, i fins i tot feia sortir nou cabell. Es tractava del finasteride, i va significar una revolució en el tractament de la calvície comuna. Actua bloquejant l’acció de les hormones a nivell de l’arrel del pèl. El problema és que en bloquejar l’efecte de les hormones en altres teixits, pot tenir efectes secundaris. Els efectes secundaris més freqüents són la disminució de la lívid (desig sexual en homes i dones), i la potència sexual, fins i tot causant impotència en alguns homes. Aquests efectes són reversibles i desapareixen en deixar el fàrmac.

El trasplantament capil·lar és una tècnica quirúrgica que permet trasplantar pèls de zones no alopèciques a zones sense pèl. Les tècniques de trasplantament han evolucionat i millorat molt en els últims anys. Tot i ser un tractament eficaç ha d’associar a altres tractaments per evitar que els pèls que encara persisteixen no s’atrofiïn.

Nous tractaments

Posteriorment al finasteride va aparèixer el Dutasteride, que és molt més potent, però aquesta potència també es tradueix en un major percentatge d’efectes secundaris. Això fa que el seu ús en pastilles en el tractament de l’alopècia comuna no es troba generalitzat. La novetat és l’aplicació de Dutasteride en mesoteràpia, és a dir, mitjançant micro injeccions directament a nivell de l’arrel del cabell. És un tractament ràpid i pràcticament indolor. Atès que és un tractament local, la incidència d’efectes secundaris és mínima, però en canvi es mantenen els beneficis.

Per tant, Dutasteride en mesoteràpia és un tractament destinat a aquells pacient amb alopècia androgenètica (calvície comuna) que no vulguin prendre pastilles amb efecte hormonal pels seus efectes secundaris, però que en canvi vulguin beneficiar dels seus bons resultats.

Casos

Primera consulta informativa gratuita

Floating Review Template3
  • La mejor, hace 24 años que soy clienta y no puedo estar más satisfecha con todos los servicios realizados y con la honestidad y buen trabajo de la doctora Campoy y todo su equipo.
  • Un trato excelente y resultados increíbles... Estoy encantadisima , lo recomiendo 100%.
  • Trato excelente y muy buena relación calidad-precios. Cero queja.