Unitat de dietètica i nutrició

Si has decidit seguir una dieta per perdre pes, enhorabona! Has fet un primer pas importantíssim.

Ara que ha pres la decisió d’aprimar, has de saber que convé fer-ho de forma saludable, sense presses i seguint el ritme més adequat.

Una doctora nutricionista pot ajudar-nos a portar l’alimentació que millor ens convé i a millorar altres afectacions. El següent pas potser podria ser un consell mèdic i professional.

Per ajudar-nos a portar l’alimentació que millor ens convé la Clínica de Medicina Estètica Dra. Mercè Campoy incorpora la Unitat de Dietètica i Nutrició.

Parlem?

A continuació donem resposta a algunes preguntes freqüents i expliquem els tractaments més habituals a la nostra Unitat de Nutrició i Dietètica.

Tractaments sol·licitats més freqüents

Coaching nutricional

roca cayendo sobre mano
Te ayudamos a aligerar tu carga

És possible que tinguis el teu pla nutricional a la nevera de casa, hagis llegit llibres a la biblioteca i tinguis una vida activa.

El menjar no et produeix una satisfacció plena. Potser no puguis gaudir-ne. Tampoc hauria de ser un calmant emocional.

El nostre staff especialitzat et pot ajudar.

+info

Nutrició, alimentació bàsica adaptada (ABA)

Limpiando una cereza
Momento de preparación de la comida

Pateixes de malalties com anorèxia, càncer, malaltia de Crohn o insuficiència cardíaca i vols millorar la teva qualitat de vida?

Tu o un familiar teniu dificultats a l’hora d’ingerir aliments i utilitzar nutrients?

Recupera la gana per menjar.

+info

Obesitat i Sobrepès

Mujer mirándose al espejo
La obesidad y el sobrepeso en muchos casos tiene solución

Pateixes d’obesitat o sobrepès? En molts casos té remei.

El canvi no serà immediat, tot i que realista.

Si estàs decidit / a a canviar el nostre equip mèdic pot ajudar-te.

+info

Fibromiàlgia, fatiga crònica, astènia i depressió

Equilibrar i adaptar l’alimentació específicament per a les situacions de dolor agut i crònic fan millorar l’estat corporal i amb això l’evolució del propi procés.

+info

Nutrició i dietètica saludable

Cinta métrica alrededor de un tenedor

Perdre uns quilos per tornar-los a guanyar només t’ajuda a generar frustració.

Vols veure com la nova roba que et compres te la pots posar avui i demà?

+ info

Dejuni intermitent

El dejuni intermitent combina de manera conscient períodes d’ingesta de nutrients amb períodes de privació d’aliments.

No és per a tothom. Abans de fer dejuni intermitent consulta sempre amb el teu metge.

+ info

Què és la nutrició?

Un libro y una ensalada
Mens sana in corpore sano

La nutrició és el procés d’assimilar els nutrients dels aliments que mengem.

Els sis nutrients que són necessaris per al manteniment dels teixits, la regulació del nostre cos i perquè obtinguem energia són:

L’aigua, els carbohidrats, les proteïnes, les vitamines, els greixos i els minerals.

Què fa una doctora nutricionista?

El paper del metge nutricionista és educar i avaluar.

Ja sigui la quantitat d’aigua per a beure, o els greixos trans i per què els hem d’evitar, l’educació és una de les tasques més importants que durà a terme.

S’avaluen l’estat nutricional i les necessitats nutricionals específiques de cada persona.

Es tenen en compte l’historial mèdic, els diagnòstics que tingui la persona i els nivells d’activitat física, estil de vida i estrès de cada un.

En base a tota aquesta informació, una nutricionista farà recomanacions de dieta i estil de vida individualitzades per satisfer les necessitats nutricionals, així com els hàbits i estil de vida existents que impedeixen el progrés per sentir-se el millor possible.

La importancia d'una bona alimentació

El menjar és energia i el menjar és combustible.

El cos està fet de cèl·lules que necessiten nutrients per funcionar de manera òptima.

Hi ha molts processos diferents que s’executen en el nostre cos en tot moment; es crea i es consumeix energia i es filtren toxines.

El conjunt de tot determina què necessita ser absorbit pel nostre organisme i què necessita ser excretat.

Requerim nutrients per a què aquestos processos s’executin.

Hem de seguir una dieta que ens permeti obtenir tots els nutrients que necessitem per ajudar les nostres cèl·lules a funcionar.

Necessitem proteïnes, carbohidrats (de cereals integrals i vegetals), greixos saludables, vitamines i minerals.

Quan mengem aquests aliments i afegim una varietat de fruites i verdures també obtindrem els antioxidants i nutrients de plantes necessaris que protegeixen el cos de malalties i promouen la salut.

Com ens pot ajudar una doctora nutricionista

Una doctora nutricionista pot ajudar-nos a millorar la nostra qualitat de vida pel que fa a l’alimentació.

Ens ajuda a portar una bona alimentació segons el nutrients que el nostre cos necessiti. Ja sigui per un tema de perdre pes o per un problema de salut.

Ens ensenyarà a menjar bé i ens recomanarà un estil de vida. Estudiarà quiina dieta respon a les nostres necessitats individuals.

Algunes situacions en què una doctora nutricionista pots ajudar-nos són:

perder peso
¿Necesitas adelgazar?
  • SI TENS HIPERTENSIÓ, DIABETIS O PROBLEMES CARDIOVASCULARS. Una doctora nutricionista et pot ajudar de manera segura a canviar el teu pla d’alimentació sense que es vegin compromesos el gust o la nutrició.
  • SI TENS PENSAT SOTMETRE’T O T’HAS SOTMÈS A UNA CIRURGIA DE DERIVACIÓ GÀSTRICA. Ja que després d’aquesta cirurgia el teu estòmac només podrà asumir porcions petites de menjar, pot arribar a ser un desafiament obtenir la quantitat de nutrients que necessita el teu cos. En aquest cas una doctora nutricionista juntament amb el teu metge treballarà amb tu per poder realitzar un pla d’alimentació que sigui adequat.
  • SI PATEIXES PROBLEMES DIGESTIUS. En aquest cas la doctora nutricionista pot ajudar-te ajustant la teva dieta per no empitjorar el teu malestar amb aliments amb massa cafeïna, begudes carbonatades o aliments fregits.
  • SI INTENTES QUEDAR-TE EMBARASSADA O JA HO ESTÀS. Una doctora nutricionista et pot ajudar a obtenir nutrients importants durant l’embaràs com és el folat, sobretot en el primer trimestre de l’embaràs, ja que redueix el risc que el nadó tingui defectes en la medul·la espinal o en el tub neural.
  • SI NECESSITES ORIENTACIÓ ALIMENTÀRIA DURANT LA LACTÀNCIA MATERNA. En aquest cas la doctora pot ajudar a assegurar-te que estiguis obtenint suficient ferro, fluorur, vitamina D i vitamines B per a tu i per a la lactància del teu nadó.
  • SI EL TEU O ALGUN FAMILIAR TENIU PROBLEMES AMB EL MENJAR. Una doctora nutricionista pot ajudar-te o ajudar-vos amb els trastorns alimentaris com ara: l’anorèxia i la bulímia.
  • SI VOLS GUANYAR O PERDRE PES. En aquest cas et pot suggerir fonts calòriques complementàries perquè aconsegueixis un augment de pes saludable o per contra una dieta calòrica limitada, a més que facis activitat física regular per perdre pes, mentre pots seguir menjant tots els teus aliments preferits.
  • SI ESTÀS CUIDANT PERSONES GRANS. Una nutricionista et pot a ajudar a que coneguis les interaccions entre els medicaments i els aliments, com tenir una hidratació adequada, dietes especials i que ajudis a educar les papil·les gustatives a mesura que la persona gran va envellint.
  • SI VOLS MENJAR DE FORMA INTEL·LIGENT. Una doctora nutricionista et pot ajudar a que ja no estiguis desinformat del que menges. Et pot ensenyar a llegir i que entenguis les etiquetes dels aliments que compres, així com al fet que descobreixis que el menjar sa també pots ser econòmic. També a tenir bons hàbits a l’hora de sortir a menjar fora, i a resistir-te a les temptacions que puguin arruïnar el teu pla d’alimentació.
  • SI VOLS MILLORAR EL TEU RENDIMENT EN L’ESPORT. En aquest cas una nutricionista pot ajudar-te a que estableixis objectius perquè puguis aconseguir resultats, ja sigui per quan surtis a córrer, esquís, facis una marató o qualsevol esport o activitat física.

Aparells mèdics

Bàscula Tanita DC-360 S
Bàscula Tanita DC-360 S

El nostre equip d'especialistes

Dr Dolores March Ortiz

La Dra. Lola March Ortiz (Col·legiada nº 27207 – Col·legi Oficial de Metges de Barcelona) realitzarà les valoracions mèdiques oportunes.

Saber més sobre la Dra. Lola March Ortiz

Publicacions proposades del nostre blog

Contacte

Estimat pacient,

Vols baixar de pes ? Millorar el teu rendiment esportiu? Pateixes problemes digestius o qualsevol de les situacions esmentades anteriorment? No dubtis a consultar-nos.

A la clínica de la Doctora Campoy podem ajudar-te.

Estem a la teva disposició per les vies habituals de contacte.