Digues no a l’intrusisme laboral!

Digues no a l’intrusisme laboral!

Quan volem accedir a un tractament de medicina estètica tots volem veure’ns millor sense que resulti en un perjudici per a la nostra salut.

No hauríem de pensar-hi com una qüestió econòmica sinó de tranquil·litat i benestar.

L’intrusisme laboral en medicina estètica és una realitat que preocupa cada vegada als professionals del sector.

La Dra. Mercè Campoy és una de les membres de l’equip del SEME al capdavant de la lluita contra aquesta competència que no hauria d’existir.

En paraules de la Dra Petra Vega, actual president del SEME (Societat Espanyola de Medicina Estètica), l’intrusisme en la medicina estètica no garanteix la seguretat del pacient.

La medicina estètica és una professió exercida per un metge que promou la restauració, el manteniment i la promoció de l’estètica, de la bellesa i de la salut del pacient.

Un greu risc per a la salut

El doctor que es dedica a aquest sector és llicenciat en medicina i cirurgia. I després a cursat un màster universitari en medicina estètica.

Aquesta professió no hauria de ser exercida en centres estètics NO mèdics.

La raó és òbvia.

Un metge serà capaç entre moltes altres coses de detectar immediatament una piga sospitós, diferenciar el pèl que pot ser tractat i el que no.

Un estalvi econòmic ara pot posar en greu risc la teva salut demà.

Tractaments àmpliament estesos com la depilació làser, l’eliminació de tatuatges i taques, o l’aplicació de botox o àcid hialurònic haurien de ser supervisats sempre per un professional mèdic.

Darrere hi ha molt més que estètica.

I no obstant això, segons dades de la SEME ia manera d’exemple, en un 16% de perruqueries es pot trobar algun dels tractaments anteriors a manera de reclam.

En aquest sentit des de fa anys els professionals mèdics estan lluitant per una regulació que protegeixi al pacient amb reunions periòdiques amb el Ministeri, Conselleries i col·legis mèdics.

I es persegueix aquells professionals no mèdics que realitzen tractaments de medicina.

Estimat lector, amb la teva decisió pots ajudar a aconseguir una medicina estètica més segura i millor per a tothom.

Digues no a l’intrusisme laboral!

Foto d’ Andy Tootell en Unsplash

Altres escrits que et poden interessar