Plasma Ric en Plaquetes (PRP)

Quin és el secret de les estrelles de cinema i presentadors de televisió per tenir sempre una pell envejable?

L’edat ens afecta a tots. No obstant això, a més de cuidar-se molt, fer esport i seguir una dieta sana, molts presumeixen també dels efectes d’uns bons tractaments de medicina estètica.

Si vols saber que és el tractament ric en plaquetes i perquè és una tècnica tan demandada et compartim en que consisteixen exactament i com poden ajudar-nos a tenir una pell més tersa, lluminosa i amb menys arrugues.

Què és el plasma ric en plaquetes?

La sang humana conté glòbuls vermells, glòbuls blancs, plaquetes i plasma.

A l’interior del plasma es troben unes substàncies proteiques denominades factors del creixement o plasma ric en proteïnes.

Els factors del creixement són coneguts per promoure la divisió cel-lular. Són capaços d’alliberar proteïnes en el lloc exacte d’una lesió. Regeneren teixits i restauren la matriu extracel·lular.

Afavoreixen la regeneració de teixits nous, la seva cicatrització, la curació d’ossos, pell, lligaments … I per això tenen múltiples usos en molts àmbits de la medicina.

Per tal de donar un exemple de la seva importància podem dir que també és usat en medicina esportiva per esportistes de la talla de Messi, Cristiano Ronaldo i Rafa Nadal.

El plasma ric en proteïnes té la singularitat de ser capaç de fusionar-se amb les cèl·lules on han d’actuar per reparar el teixit específic.

La seva acció directa just en el lloc d’aplicació la fa d’especial interès en llocs de difícil accés.

Totes les propietats descrites fan que els factors de creixement siguin de gran interès en medicina estètica.

Com s'obtenen els factors de creixement?

El plasma ric en plaquetes és autòleg. Això vol dir que s’obté d’una mostra de sang del propi pacient. Generalment del braç de la mateixa manera que si fossis a donar sang.

La sang és tractada en una màquina de centrifugació que separa les diferents fases de la sang durant aproximadament 20 minuts.

En el cas de la nostra clínica disposem d’un equipament més modern i aquest procés dura 5 minuts.

A la capa superior de totes i de menor densitat, és el plasma del que s’extreuen els factors de creixement.

Com és el tractament?

En primer lloc hem de considerar que el tractament no és indicat en cas de persones amb càncer de pell o amb problemes de coagulació.

Farem una anàlisi de sang complet per comprovar que ets apte per al tractament.

Un cop comprovat que no existeix cap contraindicació el metge aplicarà una crema anestèsica a la zona a tractar i injectarem el PRP mitjançant una sèrie de punxades ràpides que pràcticament no notaràs.

Si el metge estètic ho considera i en funció dels resultats que es desitgin el tractament pot ser combinat per exemple amb àcid hialurònic reticulat.

En aquest punt, l’experiència del metge estètic en la seva aplicació és important per tal que el tractament sorgeixi l’efecte òptim.

Finalment, aplicarem una mica de crema antiinflamatòria.

Quins efectes té sobre la nostra pell?

El col·lagen és una proteïna que es troba a la pell en un 75% i està estudiat que a partir dels 20 anys perdem un 1,5% a l’any.

La pèrdua de col·lagen comporta el debilitament de les cèl·lules i l’aparició d’arrugues.

El plasma ric en plaquetes interactua amb la pell per afavorir la regeneració cel·lular i la creació de col·lagen que ens ajuda a compensar la seva pèrdua.

Ens ajudarà a tenir un rostre més tens i lluminós. La nostra pell quedarà millor hidratada.

Consideracions a tenir en compte

És molt important que tinguis en compte que els resultats no són permanents.

De la mateixa manera, hi ha circumstàncies en què el PRP no sempre és efectiu.

Per exemple en cas de lesions cròniques, els factors de creixement perden efectivitat.

Un altre punt a considerar és que ja que en tractar-se d’un tractament autòleg no comporta risc de reaccions al·lèrgiques.

Contacte

Benvolgut pacient,

Ara ja saps una miqueta més informat sobre què són els factors del creixement i com ens poden ajudar.

Si necessites més informació no dubtis a contactar-nos.

.

Estem a la teva disposició per les vies habituals de contacte.