Novetats en al·lopècia, calvície, caiguda del cabell comú

Primera consulta informativa gratuita


Mesoterapia con Dutasteride.

L’alopècia androgenètica o calvície comú és la forma més freqüent d’alopècia i afecta tant a homes com a dones. Es deu a l’efecte de les hormones (andrògens) sobre l’arrel del pèl, que actuen bloquejant el seu creixement i fent que cada vegada siguin més fins. A diferència del que molta gent pensa, a la calvície comú no té per què haver-hi una major caiguda de cabell. El que passa és que amb cada cicle capil·lar on es forma un nou cabell, que empeny a l’anterior des de baix, i ho fa caure, el nou pèl és més fi. Al llarg dels anys es van repetint cicles, que fan que el cabell sigui cada vegada més fi fins a esdevenir un pèl microscòpic que no es veu.
Els tractaments per a la calvície comuna han evolucionat molt en els últims anys.

Tractaments clàssics

El minoxidil en un tractament que porta molts anys en el mercat, i la seva eficàcia és moderada, i varia molt depenent de cada persona. Consisteix a aplicar diàriament una o dues vegades una loció o escuma en el cuir cabellut.
Ja fa uns anys es va descobrir que un fàrmac que es donava per a persones amb problemes de pròstata. Frenava la caiguda de cabell, i fins i tot feia sortir nou cabell. Es tractava del finasteride, i va significar una revolució en el tractament de la calvície comuna. Actua bloquejant l’acció de les hormones a nivell de l’arrel del pèl. El problema és que en bloquejar l’efecte de les hormones en altres teixits, pot tenir efectes secundaris. Els efectes secundaris més freqüents són la disminució de la lívid (desig sexual en homes i dones), i la potència sexual, fins i tot causant impotència en alguns homes. Aquests efectes són reversibles i desapareixen en deixar el fàrmac.

El trasplantament capil·lar és una tècnica quirúrgica que permet trasplantar pèls de zones no alopèciques a zones sense pèl. Les tècniques de trasplantament han evolucionat i millorat molt en els últims anys. Tot i ser un tractament eficaç ha d’associar a altres tractaments per evitar que els pèls que encara persisteixen no s’atrofiïn.

Nous tractaments

Posteriorment al finasteride va aparèixer el Dutasteride, que és molt més potent, però aquesta potència també es tradueix en un major percentatge d’efectes secundaris. Això fa que el seu ús en pastilles en el tractament de l’alopècia comuna no es troba generalitzat. La novetat és l’aplicació de Dutasteride en mesoteràpia, és a dir, mitjançant micro injeccions directament a nivell de l’arrel del cabell. És un tractament ràpid i pràcticament indolor. Atès que és un tractament local, la incidència d’efectes secundaris és mínima, però en canvi es mantenen els beneficis.

Per tant, Dutasteride en mesoteràpia és un tractament destinat a aquells pacient amb alopècia androgenètica (calvície comuna) que no vulguin prendre pastilles amb efecte hormonal pels seus efectes secundaris, però que en canvi vulguin beneficiar dels seus bons resultats.

Casos