Primera consulta informativa gratuita


Què és la Rinoplàstia?

Rinoplàstia fa referència a cirurgia en què es modifica la forma del nas. El nas és tan peculiar, que sent gran i lletja pot donar fins i tot caràcter i personalitat, encara que la major part de les vegades el que fa és llevar harmonia i bellesa al rostre. Sigui com sigui, tant si en un gran nas, angulosa i de caràcter com si simplement està falta de bellesa i naturalitat, la rinoplàstia ha de consistir a modificar aquelles parts del nas que no guarden harmonia amb la resta de la cara i millorar la forma així com la seva funció.

I quan s’afirma que ha de ser harmònica vol dir que ha de ser bella en el seu entorn facial, bé per trets femenins o femenins o bé per trets ètnics particulars. No és acceptable un mateix model de nas per a tots, això és cosa del passat.
El nas consta de multitud d’elements anatòmics i encara que alguns poden corregir-se per separat, la modificació major d’algun d’ells, va alterar d’alguna manera les proporcions de tots i l’aspecte final en general.

El tipus de pell és molt mes important del que el pacient creu. Una pell grassa i gruixuda va a deslluir el treball que s’hagi fet en l’armadura nasal, i farà que els canvis siguin poc evidents. Al contrari una pell fina i elàstica farà que els canvis produïts en el nas siguin molt evidents i la millorança gran.

Com ho fem?

Entendre a grans trets l’anatomia del suport del nas, ajuda molt al pacient a identificar allò que no agrada i a entendre el que el cirurgià proposa. Foto 1: 1,2 i 3 marquen les tres cruras (parts) dels cartílags *alares, el 4, es refereix als cartílags accessoris, el 5 al *rafe mitjà, el 6 als cartílags triangulars i en color ocre, els ossos nasals propis.

Pot corregir-se o modificar-se solament la punta, i llavors es realitza sota anestèsia local i sedació, o intervenir els ossos i l’envà en aquest cas es realitza sota anestèsia general. Normalment cal portar un guix durant 1 setmana i encara que el resultat és evident gairebé de seguida, millora amb el pas de 2 o 3 mesos.

Preguntes freqüents

Em canviarà la cara? Si està ben planificada i ben realitzada la intervenció, no té perquè. Una rinoplàstia ben feta dóna harmonia i proporció i això no “canvia” la cara, la millora i embelleix.

M’afectarà a la respiració nasal? No solament no ha d’afectar-la sinó que hauria de millorar-la. Per això és imprescindible no només una valoració estètica si no també explorar la funció per millorar-la o corregir-la en la mateixa operació.

Puc triar el nas de…? No. El nas és propi de cadascú i no poden reproduir-se la de tal o com famós/a o amic/a. Si pugues per descomptat donar-li mes o menys una forma determinada en funció de la cara i el gust estètic de la/el pacient.

Se’m despenjarà la punta? No, El procés d’envelliment en el nas, afecta igual a tota la cara, però en el nas hi ha unes parts toves (la punta) que cediran una mica amb el pas dels anys i unes altres (com l’os) que seguirà en el seu lloc.

Si em treuen cartílag d’un lloc, passa alguna cosa allí? Doncs no, no passa gens. La nostra especialitat inclou els coneixements de saber de quines zones es poden prendre cartílags (i músculs, i pell i nervis i os…) sense que quedi cap deficiència.

Perquè treure’m empelts dels meus teixits i no posar-me pròtesis? Encara que implica allargar l’operació i “tocar” una altra zona del cos, generalment, el millor material per substituir un teixit propi, és el que es troba en el nostre propi organisme. És menys susceptible a infeccions, rebutjos, reaccions a cos estrany i simplement va a tornar a ser un element viu i sa que fins i tot pot créixer amb nosaltres.