Primera consulta informativa gratuita


Què és la Otoplastia?

Otoplastia fa referència a cirurgia plàstica o estètica dels orelles. La més comuna de les deformitats són les orelles en “rosteix” o en “soplillo”. Aquest nom prové d’un jove anomenat Soplillo, que apareix com el bufó del Rei en un quadre de Velázquez. Aquesta deformitat sol produir ja des de primerenca edat comentaris i burles cruels en el col·legi, per la qual cosa no és d’estranyar que sorgeixin complexos més o menys importants. O, simplement, donen una imatge molt *antiestética que s’agreuja amb certs pentinats. Aquesta intervenció consisteix a remodelar d’una forma natural, el pavelló auricular. Els resultats són espectaculars i immediats.

Preguntes Freqüents

A quines edats es pot operar? A qualsevol edat. Solament que si és en nens, com s’ha comentat abans, cal fer-ho sota anestèsia general.

Quant temps dura el resultat? Sempre, una vegada cicatritzat el cartílag en la seva posició original, est va a créixer i mantenir-se en la mateixa posició durant la resta de la seva vida.

Poden deixar-se anar i tornar cap a davant? Amb la tècnica de Despericondrizació i sutura, és pràcticament impossible i jo solament ho he vist (i a més solament lleument) en 1 ocasió. Amb la tècnica de Sutura i Escarificació, encara que és rar hi ha bastants mes possibilitats.

Pot afectar a l’oida? No, la forma del pavelló auricular és independent de l’audició i aquesta, per tant no va a canviar, ni millorar ni empitjorar.