Primera consulta informativa gratuita


Que és la reducció mamària?

La Reducció mamària, malgrat les cicatrius que deixa és una cirurgia altament gratificant. Redueix el volum de la mama i la col·loca en el seu lloc. La hipertròfia mamària o la gigantomastia (cas extrem) provoquen no solament una imatge antiestética en el bust, sinó que a més donen o exageren la sensació de sobrepès perjudicant la imatge en el seu conjunt.

A més l’excés de pes en el tòrax repercuteix molt negativament sobre la columna cervical accelerant el desgast vertebral i provocant dolor en la columna i espatlles. La reducció mamària corregeix o millora tot això. Es realitza sota anestèsia general i requereix 1 dia d’ingrés. Té una recuperació molt ràpida i la millorança per l’extirpació de tant pes és immediata.

Preguntes freqüents

Queden moltes cicatrius? SI, queden unes cicatrius al voltant de l’areola i en forma d’ancora. Aquestes cicatrius amb el temps, al voltant d’un any solen dissimular-se molt, però sempre seran visibles. Durant el primer any les cicatrius passen per diverses fases, i entre el 2º i 6º mes solen ser bastant notables i requerir de tractament amb cremes o pegats.

Treu-me tot el que pugui. Moltes pacients, fartes de carregar amb un sobre pes en el tòrax que causa molèsties i dolors, sol·liciten quedar amb mames molt, molt petites. Com en el cas de l’augment de mames.

Puc portar sostenidor amb cèrcol? Les primeres 2-3 setmanes les ferides en el solc submamari estan molt recents i cèrcol podria arribar a ser molest o doldre, però tan aviat com es toleri, no solament es pot portar sinó que és convenient portar-ho les 24 *hrs ja que la pressió del cèrcol sobre la cicatriu és molt beneficiosa perquè aquesta no es faci gruixuda. Una manera de cuidar el pit és a més de les cremes, portar sempre sostenidor, fins i tot per dormir.

Podré donar de mamar? Hi ha tècniques com la del pedícul inferior que solen deixar bastant quantitat de glàndula mamària encara adherida a l’areola i mugró, i capaç per tant de produir llet, però en general no cal esperar una gran capacitat per produir llet.

És dolorós i deixo anar el post-operatori? No. Al contrari de la mamoplastia d’augment on en ocasions cal desenganxar el múscul pectoral (és el que dol), aquí de seguida es nota la disminució del pes i la seva tibantor, i al no tocar el múscul, solen haver-hi molèsties per la inflamació però poc o cap dolor.