Primera consulta informativa gratuita


Què causa les varius?

Anomenem varius a la dilatació anormal de les venes superficials, localitzant-se amb més freqüència en les extremitats inferiors. Les dones pateixen varius amb més freqüència que els homes. La causa fonamental de la seva aparició és genètica encara que influeixen altres factors com el sobrepès, tabaquisme, sedentarisme i tractaments hormonals.

Procediment

En la seva primera visita es realitza una exploració física, així com un estudi complet de les seves varius, utilitzant tecnologia d’última generació: ECO DOPPLER COLOR (és l’exploració que més informació proporciona del sistema venós de les extremitats inferiors), que ens permetrà fer un diagnòstic precís i proposar-li el tractament més adequat.

Tècniques emprades

  • Esclerosi amb microescuma: Aquesta tècnica consisteix a injectar mitjançant una fina agulla un medicament en forma d’escuma que produirà una reacció en la paret de la variu que permetrà el seu tancament i posterior desaparició. És una tècnica pràcticament indolora, posteriorment es recomana utilitzar mitges de compressió mitjana durant 24 hores. El pacient pot tornar a la seva activitat de forma immediata.
  • Fotoesclerosi amb Làser percutani: El tractament amb làser és possible gràcies a que la llum produïda pel làser és absorbida pels vasos sanguinis, generant calor al seu interior, destruint de manera selectiva, sense danyar els teixits del voltant.
  • El Làser percutani: Aquesta tècnica permet aplicar la tecnologia més avançada en el tractament de les telangièctasis o aranyes vasculars. Si la variu és vermella i superficial emprem un làser d’ona curta com LA LLUM INTENSA POLSADA. Per varius més profundes i de color blavós apliquem un làser d’ona llarga com el NEODIMI-YAG. De vegades, depenent el tipus de variu és necessària la combinació d’ambdues tècniques.

Avantatges de la tècnica amb làser

Entre els avantatges del tractament làser:

 

  • És actualment el tractament més eficaç i menys invasiu per al tractament de les varius.
  • Permet una ràpida recuperació.
  • És una tècnica segura.
  • Elimina la necessitat d’extirpar venes varicoses (com la safena, que transporta la sang dels peus i les cames fins a la vena femoral)